Caterpillar ja sen koneet

Caterpillar Inc on raskaiden koneiden ja työkoneiden ensimmäinen valmistaja maailmassa. Nykyään ihmiset tietävät että Caterpillarin koneet ovat hyvin luotettavia ja tehokkaita. Caterpillarin tarina on mielenkiintoinen, se näyttää miten tuli pienestä firmasta suuri tunnettu yritys. Yrityksen tarina alkoi 1910-luvun alussa kun Ben Holt ja Daniel Best luosivat Caterpillar Traktori Co nimisen yrityksen. Heidän päätavoiteensa oli luomaan vetokoneen joka voi liikkua ja voi olla kätevä maataloustraktoreiden ja niiden laitteiden kuljetuksessa.

Caterpillarin tarina on mennestyksen tarina, mutta alussa heillä oli paljon esteitä. Pian ensimmäisen tehtaan avaamisen jälkeen Illinoisissa ensimmäinen maailmansota pakotti heidät muuttaamaan yrityksensä. Holt lähetti koneita sodan aikana Eurooppaan maatalousalueille, mutta ne pian tulevat tunnetuiksi kuin hyviä sotakoneita: he olivat raskaita, voimakkaita ja luotettavia, niin kuin sotakoneiden pitää olla. Englannin armeija oli käyttänyt niitä Ranskassa sodan aikana ja vähän aikan kuluttua brittiläinen tankki oli luottu Caterpillarin koneiden muodossa.

Sodan jälkeen oli vaikea uudistaa yrityksen: Caterpillarin täytyi määritellä uudelleen niiden päämäärät ja aika oli taloudellisesti vaikea kaikille ihmisille. Kuitenkin heidän koneet, varsinkin heidän traktorit ja traktorikaivurit ovat saaneet paljon mainetta ja tunnustusta. Caterpillar pystyi laajentamaan yrityksen nopeasti Kanadan ja Meksikon rajojen yli ja pian ensimmäiset tehtaat Venäjällä ja Kiinassa olivat avanneet sodan jälkeen.

Caterpillar mennestyi ja kehistyi nopeasti. Nykyään Caterpillar omistaa tehtaita kymmenissä maissa ja heille on jälleenmyyntialueita melkein kaikialla maailmassa. Heillä on jo yli 400 erilaista tuotteita, esimerkiksi Caterpillar puskutraktorit, Caterpillar maansiirtoautot, kurottajat ja paljon muuta. He myös valmistavat tankkien osat ja puolustustarvikkeiden osat. Keltaiset ja tehokkaat kaivinkoneet tai kuormaajat ovat myös hyvin suosittuja. Caterpillarin keltainen väri on tunnettu koko maailmassa.

Caterpillarin tai CAT-in merkki on erittäin suosittu: on olemassa jopa kenkiä, hattuja, vaatteita ja niin edelleen jolla on Caterpillarin logo. Caterpillar on nyt suurin rakennuskoneiden valmistaja, ensimmäinen brändi rakennusalalla ja yksi maailmaan rikkaimmisen yrityksien joukosta.

Jätä kommentti

css.php