JCB-n tarina

Yrityksen perustaminen ja sen kehitys

JCB-n perustaja oli JC Bramford vuonna 1945, Englannissa. Ensin se oli vain pieni perheyritys, mutta pian se tuli kuuluiseksi ja suureksi firmaksi Englannissa ja sen jälkeen myös muualla. Nykyään JCBssä työskentelee noin 7000 henkilöä. JCB on kolmanneksi suurin maarakennuskoneiden valmistaja maailmassa, ja se on läsnä kaikissa maanosissa.

Bramford oli omavarainen mies, joka tiesi että sodan aikana on hyvä ajatus perustaa tällaisen yrityksen. Hän oli luova ja erittäin ahkera mies: hän luosi ensimmäisen kuormaajan vanhan väestönsuojan osista. Sen jälkeen hänen pieni yritys kehittyi nopeasti: hän teki kaikenlaisia tehokkaita koneita kuten maatalouskoneita ja rakennuskoneita. Kolme vuoden jälkeen vielä kuusi henkilöä liittyi yritykseen ja yhdessä he alkoivat laajentaa sitä. He lisäävät keltaisen värin ja JCB-logon koneiden päälle, ja silloin ovat luoneet ensimmäset keltaiset traktorikaivurit.

JCB sai nopeasti mainetta maailmanlaajuisesti

JCB pian tuli yksi maailman tunnetuksi yritykseksi. Firmalla on nyt 18 tehtaita eri puolilla maailmaa, myös suurin kauhatraktori tehdas Intiassa. JCBN on nykyään niin suosittu, että sen merkki on yleisesti käytetty kuvaamaan rakennuskoneita. Sitä voi löytää myös englantialisessa Oxford sanakirjassa.

JCBn innovaatiot

JCB oli aina innovatiivinen ja uudistavaa yritys, on aina jotain uutta heidän markkinoilla. JCB on valmistanut ensimmäisen maansiirtoauton vuonna 1940, ja pian myös ensimmäisen kaivurikuormaajan vuonna 1950. Vuonna 1990 heidän uusin kuormaaja oli saatavilla markinnoilla: Skid Street Loader. Hetkellä heidän uusin kone on JCB Dieselmax, nopeusennätyksen auto.

Noin 7000 työntekijällä, JCB on onnistunut kehittyymään pienestä perheyrityksestä suureksi firmaksi joka on tunnettu kaikialla. He ovat suositut luotettavien koneiden takia, mutta he ovat saaneet mainetta myös erinomaisen asiakaspalvelun takia.

Jätä kommentti

css.php