Koneet: kaivurinkuormaaja

Monet ihmiset luulevat, että JCB oli kaivinkuormaajan luoja, mutta se ei ole totta. Koneen keksijä oli Whitlock Bros, pieni yritys Essexissä, Englannissa, joka rakensi ensimmäisen tehokaan kaivurikuormaajan ennen kuin JCB. He rakensivat myös liitteen koneihin, joka oli kytketty Fordson Major maataloustraktorille vuonna 1951. Vuonna 1952 he luosivat hydraulinen kuormaajan, luomalla ensimmäisen traktorinkaivurin, joka on erilainen kaivurinkuormaaja.
Tätä huolimatta brändi JCB on nykyään tunnetuimpi kuin Whitlock Bros.

Mutta mitä oikein tapahtui? Joseph Cyril Bamford, englantilainen tuotemerkin JCBn luoja osti kaivurinkuormaajan ja lähetti sen takaisin kotiin koska hän halusi kokeilla sitä. Vuonna 1953 Bamford rakensi ensimmäisen kaivurin liitetiedostona.Vuotta myöhemmin Joseph Cyril Bamford alkoi myydä JCB kaivinkuormaajia, jotka voidaan liittää Fordson Major tai Nuffield traktoreihin. Vuonna 1958 JCB valmisti ensimmäisen täysin traktorikaivurin. Vuonna 1961 JCB keksi ”Hydraslide”. Se oli järjestelmä, joka pystyi kaivaa ahtaissa tiloissa paljon helpommaksi.
Samaan aikaan toinen valmistaja, Case oli kehittänyt oman kaivurikuormaajan. Case on myös hyvin tunnettu tuotemerkki tänään.

Kaivinkuormaaja on välttämätön rakennuskone. Se on kaivinkoneen ja kuormaajan yhdistelmä, siksi se on niin hyödyllistä. Kaivinkuormaajalla on kolme osia: edessä on sen lapio-ämpäri, sitten kaivin, ja traktori. Siinä on dieselmoottori joka tekee mahdollista sen liikkumineen ilman vetääminen, joka on hyvin tärkeä työmaalla. Kaivurinkuormaajan lisäosat ovat myös tärkeitä koska niillä on oma vältäämätön toiminta.
Aluksi kaivinkuormaaja oli vähän erilainen kun se on nykyään: se alensi koko runko maahan vakauttamaan sen, ja jalat otettiin käyttöön vain myöhemmin. Tällä tavalla kone kykeni nostamaan raskaampia kuormia.
Ainoa ongelma oli se että kaivurinkuormaaja eivät osannut liikkua itsenäisesti, mutta pian myös tämä ongelma oli ratkaistu. Vuonna 1980, nelivetoinen kone oli luottu ja se teki rakennustyöt helpommaksi.
Monet kaivurikuormaajan valmistajat olivat luovia ja koneiden osat ovat vaihdettavia.

Jätä kommentti

css.php