Trukkien tarina

Millainen trukki on paras lavojen siirtämiseen?
On olemassa paljon koneita joka käytetään kuljettamaan painavia kuormia: trukkia, kuormalavatrukkia, nostotrukkia, niputtajaa ja niin edelleen. Kun haluat ostaa oikeat varastointilaitteet ja -välineet, useita kysymyksiä ovat ratkaisevia:
Kuinka kauan kuljetus kestää? Kuinka monta lavaa on siirrettävä joka päivä? Mikä etäisyys on peitettävä päiväisin?Täällä voit lukea erilaisista koneista.

Haarukkavaunu
Haarukkavaunu on kone joka käytetään kuljetukseen. Haarukat nostavat nopeasti lavan liikkumalla nopeasti ilman hankausta.  On helppo työskennellä haarukkavaunulla koska sitä voi yleensä käyttää manuaalisesti, kuitenkin pitää tietää, että kuormitukset paino ja käsittelevä etäisyys on rajoitettu (alle 800 kg).

Jos haluaisit käyttää koneen joka päivä, sähköiset haarukkatrukit ovat tuottavampia ja nillä on mahdollistaa kuljettaa raskaita kuormia, noin kaksi tonnia painava. Harukkavaunun etuna on se, että se eivät edellyttä erityistä lupaa: voit ostaa ja käyttää sitä ilman muuta. Kuorma-autojen kuljettajat voivat käyttää omaa trukkia kuorman purkamiseen.

Haarukkavaunua voi käyttää vain lavan lastaamiseen ja purkamiseen. Se ei voi nostaa kuormalavoja ja varustaa niitä. Jos tarvitset koneen nostamiseen, nostotrukki voi olla paras vaihtoehto.


Nostotrukki

On olemassa kahdenlaisia nostotrukkia: työntömästötrukki ja sivusiirto trukki.

Nostotrukki voi kantaa lavoja trukkeihin. Sen nostokapasiteetti on muutamaa metriä, sopiva ylettymään trukkin lattia. Nostotrukkien etuna on se että ne eivät rajoitu purkaamaan lavoja: ne voivat kantaa erilaisia kuormia, esimerkiksi rullat tai kuormalavat. Useita lisävarusteita voidaan asentaa nostotrukkeihin lisäämään niiden tehokkuutta.

Pinoava kuormalavatrukki
Pinoava kuormalavatrukki on kone haarukkavaunun ja nostotrukkin välissä: lavojen purkaamisen lisäksi tämä trukki voi pinota kuormia. Se on harukkavaunun näköinen sen haarukkan takia, mastolla kuormien nostamisen varten.

Kuormalavatrukkin etuna on sen monipuolisuus, mutta se voi olla joskus myös sen vajaus. Riippuen pinoavan kuormatrukkin tyypistä, sen tuottavuutta voi olla rajoitettu, se voi olla hidas ja tehoton. Monimutkaisempia pinoavia kuormalavatrukkia ovat paljon tehokkampia ja nopeampia, mutta niiden käyttämiseen tarvitaan kuorma-operaattoreiden todistus D2 Rider Pallet Stackers Certificate (HSE).

Varastointilaitteet ja -välineet ja niiden paras arvo

Nostortrukkit ja muut koneet yleensä maksaavat paljon, varsinkin kun puhutaan erikoistuneista ja tehokkaammista laitteista. Kannattaa investoida tehokkaan koneeseen lavojen lastaamiseen ja purkamiseen. Käytettyjen laitteiden ostaminen on myös hyvä ratkaisu. Esimerkiksi Europe-Machinery verkkosivustolla voi ostaa rakennuskoneet ja varastointilaitteet ja -välineet, ja siellä hinnat eivät ole liian korkeita. Netissä voi löytää laajan valikoiman käytettyjä haarukkavaunuja, nostotrukkia, käytettyjä työntömastotrukkia, pinoavia kuormalavatrukkia ja niin edelleen.

Jätä kommentti

css.php